Nieuws

Open dag zaterdag 17-03-2018

Op zaterdag 17 maart zetten wij de deuren open voor het publiek. Tijdens deze dag kunnen buren, familie, vrienden en collega's bekijken hoe onze bedrijfsprocessen verlopen. De open dag start om 11:00 en is rond 17:00 weer afgelopen. Iedereen is welkom!

 

01-01-2018 Nieuwbouw zo goed als afgerond. Broeiseizoen kan beginnen!

24-05 Start met voorbereidingen voor nieuwbouw

Inmiddels zijn we begonnen met de eerste voorbereidingen voor de nieuwbouw. Zo is het grondwerk klaar en is er begonnen met de aanleg van nieuwe ketelhuis.

01-10 Renovatie schuur voltooid

Afgelopen week is de renovatie van de asbestschuur voltooid. Al het asbest is verwijderd en vervangen door sandwichpanelen. Bovendien zijn de daken voorzien van ruim 400 zonnepanelen. Met deze panelen kunnen wij ongeveer vijftig procent van onze stroombehoefte opwekken.

25-02-2015 Orange juice

Dit seizoen is Orange juice toegevoegd aan het assortiment van Vavi Tulips. Deze week zal de eerste kar van dit soort worden geveild op Aalsmeer. De komende twee weken zal er dagelijks een kar voor de klok komen. Met een gewicht van 43 en een lengte van 40 een stevige tulp.

 

01-03-2014 Eerste mascara geveild

Deze week hebben wij voor het eerst de tulp Mascara geveild. Deze donkerrode/paarse tulp is dit jaar voor het eerst aan ons broei en kweek assortiment toegevoegd. De komende week zullen wij elke dag een kar van dit soort leveren op de veiling in Aalsmeer.


02-01-2014 Plukhal gereed

Net voor de feestdagen zijn de laatste details van de nieuwe plukhal afgewerkt. Precies op tijd want inmiddels staat de andere schuur helemaal vol en met een kleine week verwachten wij de eerst tulpen te plukken. Hieronder een paar foto's van het eindresultaat.

De nieuwe voorgevel van de plukhal

vandaag de laatste rijen ingezet

De schuur staat nu helemaal vol

Deze bloeien over ongeveer een week

02-12-2013 Start verbouwing voorgevel voor plukhal

Vandaag is gestart met het plaatsen van de voorgevel in de plukhal.

 

19-11-2013 Vavi Tulips breidt uit.

Dit jaar zullen wij uitbreiden in onze broeierij. Dit zullen we doen door de toevoeging van een plukhal aan de bestaande ruimte. De plukhal is aansluitend aan de huidige hal en verruimt de huidige capaciteit met ongeveer 75 procent. Het assortiment zal ongeveer vergelijkbaar zijn aan de afgelopen jaren. Dit jaar wordt wel voor het eerst de tulp "Mascara" gebroeid. Mascara is een donker rode tulp met een goede houdbaarheid. Deze tulp zullen we aanvoeren in maart.

juni 2013  Bollenpellers meld je aan!!

Over enkele weken starten we weer met het bollenpellen. Vele 'oud-gedienden' hebben zich alweer aangemeld. Zij zullen deze zomer weer aan de pelband of aan de leesband zitten, en/of achter de kistjes staan. Elk jaar weer proberen wij dit met scholieren rond te zetten, omdat wij weten dat zij in een goede sfeer met elkaar veel werk verzetten en het onderling vaak heel gezellig hebben.

Ben jij 14 jaar of ouder en wil jij ook een plaatsje aan de pelband? Geef je dan op door het contactformulier op onze site (zie contact) in te vullen. Geef aan hoe oud je bent en welke weken je kan komen werken en wij nemen zo gauw mogelijk contact op met jou.

 

11-05-2013  Volop visite in de tulpen.

Een stroom van bezoekers deed de afgelopen week het tulpenland naast ons erf aan. Kennelijk een opvallende en gunstig gelegen plek, want menig tulpenroute-rijder parkeerde hier de auto om, soms met hele gezinnen, een fotomomentje te pakken.

Geef ze eens ongelijk: zo'n pracht locatie!

    

 

 

 

07-05-2013  Prachtig bloeiende tulpen aan de Lindeweg

 

 

 

 

02-03-2013 Eerste Strong Love geveild.

Afgelopen vrijdag is de eerste kar Strong Love van het seizoen geveild. Maandag zal er wederom Strong Love voor de klok verschijnen. Inmiddels is er plantgoed van Strong Love bij gekocht om de komende jaren meer van dit soort te kunnen broeien.

25-01-2013 Kraam weer buiten

Na een periode van twee weken vorst waarin het niet mogelijk was om bloemen aan de weg te zetten is er een eind gekomen aan de kou. Daarom staan er vanaf vandaag elke dag weer verse bloemen in de kraam aan de Lindeweg


Er is keuze uit drie kleuren:  rood, geel en wit.


15-01-2013 Nieuw aanbod van Escape

Deze week veilen we de eerste Escapen van het jaar. In totaal gaan we ongeveer 275.000 stelen van dit soort veilen verspreid over twee maanden. Dit betekent elke dag één of twee veilingkarren per dag. Dit zijn vijf tot tienduizend stelen. Op dit moment kunnen we een goede kwaliteit bieden met voldoende lengte, gewicht en een juiste rijpheid.

10-01-2013 De eerste tulpen worden morgen geveild.

Morgen zullen de eerste tulpen van 2013 worden geveild. Met een lengte van 40 cm en een gewicht van 38 gram zijn we zeer tevreden over de kwaliteit.

01-12-12 De eerste bollen staan in de bewortelingscel.

De beworteling van deze "Escape" bollen verloopt voorspoedig.

Over twee weken gaan deze bollen de schuur in. Naar verwachting zullen deze bollen rond 10 januari klaar zijn voor de veiling.

 

 

01-07-12 Eerste tulpen van het Seizoen gerooid.


21-04-12 Taart van de jarige Rick

Zaterdagmorgen werden we verrast door een mooi versierde taart ter gelegenheid van Rick zijn 14e verjaardag. Rick gefeliciteerd!!

 

06-04 De haspel draait weer.

Door de aanhoudende droogte van de afgelopen weken hebben we begin deze week de haspel weer uitgetrokken. De eerste trek is het toch altijd weer spannend of alles werkt, maar gelukkig....

03-04-2012 De laatste loodjes

Het is bijna zover, nog een paar dagen te gaan en dan gaan de laatste tulpen van 2012 naar de veiling. We kunnen terugkijken op een geslaagd eerste seizoen waarin we veel hebben geleerd en ontdekt. We zijn tevreden dat de doelstelling van 1.000.000 stelen voor Pasen is behaald. De komende dagen worden er nog twee soorten aangevoerd, Upstar en Seadov.

 

09-03-2012 Eerste Upstar geplukt

Vandaag zijn de eerste Upstars geplukt. Vermoedelijk wordt
er maandag of dinsdag voor het eerst een kar van dit soort geveild.
Vanaf dat moment zal er elke dag minimaal een kar van dit soort geveild worden.

Kijk ook onze facebook pagina voor het laatste nieuws van Vavi Tulips.

 

 

02-03-2012  Driekleurenbossen

Nieuw aan de weg:
driekleuren bos met Purple Flag (paars), Strong Gold (geel) en Seadov (rood)

18-02-12  Tulpen weer aan de weg

15-2-2012, Eerste Seadov voor de klok

Morgen zal VaVi Tulips voor het eerst Seadov gaan veilen. Met 35 cm en 32 gram kunnen we gerust spreken van een zware bos Seadov. Er wordt begonnen met een halve kar maar het is de bedoeling dat er tot  Pasen elke dag minimaal 1 volle kar Seadov wordt geveild op Aalsmeer.

Seadov vervangt Escape, waarvan vandaag de laatste kar is geveild.


 

 
twitter facebook